Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos
Vegetar

Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Rødbetebiffene lages av blant annet revne rødbeter, og blir sødmefylte etter en tur i stekepanna. Med frisk salat er dette inspirerende og smakfull vegetarmat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • olje
  • olivenolje
  • pepper
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Panering
75 g
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Salt
½ ts
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Pære
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tobladssalat
100 g
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Rustikk potetmos med timian
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 740 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare tid, kan du kutte rødbetene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødbetebåtene i 5–6 minutter, og vend inn paneringen.

 Hell laken av rødbetene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha rødbetene i en bolle, og vend inn hvitløken, paneringen, ½ dl hvetemel, egget og ½ ts salt. La deigen stå i 5 minutter.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 1–2 minutter. Skyll pæren. Skrell sjalottløken, og kutt pæren og sjalottløken tynne skiver. Skyll og tørk tobladssalaten. Bland sammen salaten, pæreskivene, valnøttene og sjalottløken i en salatbolle. Smuldre fetaosten over, og dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Klem over saften fra sitronen.
 Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posene med potetmos i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!