Vegetar
Rødbetebiffer med pæresalat og potetmos
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Rødbetebiffene lages av blant annet revne rødbeter, og blir sødmefylte etter en tur i stekepanna. Med frisk salat er dette inspirerende og smakfull vegetarmat.
Rødbetebiffene lages av blant annet revne rødbeter, og blir sødmefylte etter en tur i stekepanna. Med frisk salat er dette inspirerende og smakfull vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- olje
- olivenolje
- pepper
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Panering
75 g
Egg
1 stk
Hvetemel
½ dl
Salt
½ ts
Valnøtter
1 pakke
Pære
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tobladssalat
100 g
Fetaost
50 g
Sitron
½ stk
Rustikk potetmos med timian
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 740 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du spare tid, kan du kutte rødbetene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødbetebåtene i 5–6 minutter, og vend inn paneringen.
Hell laken av rødbetene, og grovriv dem på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha rødbetene i en bolle, og vend inn hvitløken, paneringen, ½ dl hvetemel, egget og ½ ts salt. La deigen stå i 5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene i 1–2 minutter. Skyll pæren. Skrell sjalottløken, og kutt pæren og sjalottløken tynne skiver. Skyll og tørk tobladssalaten. Bland sammen salaten, pæreskivene, valnøttene og sjalottløken i en salatbolle. Smuldre fetaosten over, og dryss over litt olivenolje, salt og pepper. Klem over saften fra sitronen.
Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side.
Kok opp en kjele med vann. Legg posene med potetmos i vannet, og la dem småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!