Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing
Roede
Glutenfri

Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing

4.24 (705)
Under 30 min
7 Ingredienser
Pannestekt laks med syrlig agurksalt, kokte poteter og krydret urtedressing er en sunn og god Roedeklassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Margarin
1 ss
(Melk)
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen i stekeovnen. Ha laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 10–12 minutter ved 200 grader.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver, eller riv dem på den grove siden av et rivjern. Bland sammen agurken, reddikene, 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
 Bland sammen lettrømmen og persilladen i en serveringsskål.
Kutt den halve sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Agurksalat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!