Ovnsbakt laks i smørsaus med poteter, gulrøtter og brokkoli
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt laks i smørsaus med poteter, gulrøtter og brokkoli

4.1 (471)
Under 30 min
5 Ingredienser
Laksen er en sunn fisk med et høyt innhold av vitamin D. Med den fyldige smørsausen har denne middagen det lille ekstra.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smørsaus
½ pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 580 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Legg fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell sausen i formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skrell og kutt gulrøttene i to på langs, og så i biter på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i vannet med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid, og brokkolien de siste 2 minuttene.
God middag! 
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!