Pannestekt seifilet med gulrotpuré, stekt spisskål og urtevinaigrette
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt seifilet med gulrotpuré, stekt spisskål og urtevinaigrette

3.95 (255)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • margarin
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
⅓ bit
Vann
½ dl
Seifilet
325 g
(Fisk)
Margarin
1 ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Salsa verde
1 pakke
Sitron
½ stk
Spisskål
½ stk
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spisskålen og gulrøttene kan grilles! Det tar omtrent 3–4 minutter, på hver side, til de er gylne og møre. Fisken kan også grilles. Legg fisken på litt aluminiumsfolie, og grill den i 5–10 minutter.

 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skrell og finhakk ingefæren, eller finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene og ønsket mengde av ingefæren til en puré med en stavmikser. Juster konsistensen med ½ dl vann hvis det trengs. Smak til med salt og pepper. 
 Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp  en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin (se tips). Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen rødløken og salsa verden i en skål. Smak til med saft fra sitronen. Del spisskålen i 2–4 båter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 3–5 minutter på hver side, til den er gyllen og mør. Krydre med litt salt og nykvernet pepper. Legg kålen over på et fat, og fordel halvparten av urtevinaigretten over. 
 Server resten av vinaigretten til retten.
125 g Potet: 150 g Kål: ¼ stk Gulrotpuré: 100 g Vinaigrette: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!