Sitrusstekt kyllingfilet med brokkoli- og blomkålbuketter og curry- og mangodressing
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusstekt kyllingfilet med curry- og mangodressing

brokkoli- og blomkålbuketter
4.32 (178)
Under 30 min
6 Ingredienser
Det gode sitruskrydderet passer perfekt sammen med kylling og den gode fruktige dressingen.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
  • vann
Svart ris
65 g
Vann
½ l
Rødløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
770 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp ½ liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Skru ned til middels varme, tilsett 1 ss smør, rødløken, og krydre kyllingen med sitruskrydderet. La rødløken og kyllingen surre i 4–5 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.     
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Server curry- og mangodressingen til retten.   
 Lag stekt ris med restene av risen og grønnsakene. Stek risen i en stekepanne med litt olje på høy varme sammen med grønnsakene, og tilsett egg og soyasaus. 
God middag!