Laktosefri
Glutenfri
Sitrusstekt kyllingfilet med curry- og mangodressing
brokkoli- og blomkålbuketter4.32 (178)
Under 30 min
6 Ingredienser
Det gode sitruskrydderet passer perfekt sammen med kylling og den gode fruktige dressingen.
Det gode sitruskrydderet passer perfekt sammen med kylling og den gode fruktige dressingen.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- smør
- vann
Svart ris
65 g
Vann
½ l
Rødløk
½ stk
Skivet kyllingfilet
200 g
Sitruskrydder
½ pakke
Smør
1 ss
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 770 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp ½ liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, til den er gyllen. Skru ned til middels varme, tilsett 1 ss smør, rødløken, og krydre kyllingen med sitruskrydderet. La rødløken og kyllingen surre i 4–5 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Lag stekt ris med restene av risen og grønnsakene. Stek risen i en stekepanne med litt olje på høy varme sammen med grønnsakene, og tilsett egg og soyasaus.
God middag!