Mørbradtostadas med srirachadressing og tomatsalsa

Mørbradtostadas

med srirachadressing og tomatsalsa
3.91 (158)
Under 30 min
9 Ingredienser
Det er bare en ting å si om saftig og mørt storfekjøtt på sprø hvetetortillalefser med frisk salat og tomatsalsa: Nam!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Hvetetortillaer
2 stk
(Hvete, Gluten)
Olje
4 ss
Mørbrad
180 g
Smør
1 ss
(Melk)
Tobladssalat
50 g
Lime
½ stk
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
¼–½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1067 kcal
Fett:
62 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan steke tostadaene i ovnen. Kutt tortillaene i biter, vend inn olje, og stek dem i 4–5 minutter på 200–220 grader varmluft. Legg dem på rist, da blir de sprø. Kjøttet smaker best medium stekt. Husk – alt smaker godt på en tostada!

Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Del limen i to. Ha tomaten og rødløken i en skål, og press over saften fra halve limen. 
 Kutt tortillaene i fire, seks eller åtte biter. Hvis du vil ha en litt mer autentisk form, kan du bruke et glass eller en stor pepperkakeform og lage sirkler av tortillalefsene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett 4 ss olje, og stek lefsene i 1–2 minutter på hver side. Legg tostadaene over på kjøkkenpapir.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Ha kjøttet og stekesjyen over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Skjær kjøttet i skiver før servering. 
Skyll og tørk salaten, og ha den i en skål. 
Kutt limen i båter. Bland sammen urtedressingen og srirachasausen i en liten skål, eller server dem hver for seg.
Topp tostadaene med salaten, kjøttet og tomatsalsaen. Topp med saft fra limen og dressingene. Krydre med litt salt og pepper.   
Kutt restene etter tortillalefsene i strimler. Krydre dem gjerne med hvitløkspulver etter at de er stekte, og dypp dem i den herlige srirachadressingen. Du kan også lage quesadillas av tortillarestene.
God middag!