Laktosefri
Glutenfri
Kokoskremet kylling korma med syrlig salat
4 (269)
Under 30 min
9 Ingredienser
Korma er en meget populær og kremet indisk rett med milde smaker. Her får du den servert med en frisk salat.
Korma er en meget populær og kremet indisk rett med milde smaker. Her får du den servert med en frisk salat.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Gul løk
½ stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Kormapaste
½ glass
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Råkostmiks
150 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 789 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 29 g
- Protein: 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil ha mer metning til retten, så kan du ha kokte poteter i sausen, eller koke ris til.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i terninger. Kutt hele limen i båter. Sil oljen av ingefærblandingen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av ingefærblandingen. Stek løken i 2 minutter. Legg løken over på en tallerken, og ha litt mer av ingefærblandingen i stekepannen. Stek kyllingen i 1 minutt på hver side, og tilsett løken, tomatterningene, kormapasten, kokoskremen og 1 dl vann. Kok opp under omrøring, skru ned varmen til lav varme, og la gryten småkoke i 4 minutter. Smak til med mer av kormapasten, saft fra limen, salt og pepper.
Ha råkostmiksen og saften fra resten av limen i en salatbolle, og vend det godt sammen.
God middag!
God middag!