Glutenfri
Indrefilet av svin med potetmos og balsamico- og appelsinsjy
4.33 (150)
Under 30 min
8 Ingredienser
Indrefilet er det fineste stykket på grisen. Sammen med en luftig potetmos og en frisk sjysaus er det hverdagsluksus.
Indrefilet er det fineste stykket på grisen. Sammen med en luftig potetmos og en frisk sjysaus er det hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Potetmos
250 g
Indrefilet av svin
180 g
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
½ stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Glutenfri soyasaus
¼ pose
Tobladssalat
50 g
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 817 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til det har 65 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til kjøttet er gjennomstekt. Krydre kjøttet salt og pepper. La kjøttet hvile frem til servering, og kutt det i skiver.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt appelsinen i to, og skjær skallet av den ene halvdelen. Kutt den halve appelsinen i fileter. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels varme, og ha i litt olje. Klem saften fra den andre halvdelen av appelsinen i pannen, og ha i løken. Stek det sammen til appelsinsaften er redusert til halvparten. Tilsett balsmaicovinaigretten og 1/4 pose soyasaus. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
Skyll og tørk salaten. Bland sammen salaten og appelsinbåtene fra punkt 3 i en skål.
God middag!
God middag!