Pasta carbonara med bacon, grønne erter og Grana Padano

Pasta carbonara

med bacon, grønne erter og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Kremet pasta, salt, sprøtt bacon, friske grønne erter og revet Grana Padano-ost er en italiensk spesialitet, og en favoritt hos de aller fleste.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Pasta
100–150 g
(Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Vann
½ dl
Ruccola
50 g
Reddiker
½–1 bunt
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
800 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med en eggeplomme, grovkvernet sort pepper og litt olivenolje.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, eller til det er sprøtt. Tilsett sjalottløken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i crème fraîchen og ½ dl vann, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene før servering, og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver med en skarp kniv eller mandolin. Bland sammen ruccolaen, reddikskivene og litt olivenolje i en salatbolle.
Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Topp pastaen med den revne osten.
 Pass på å avkjøle eventuelle pastarester raskt etter middagen, og oppbevar dem i kjøleskapet.
God middag!