Ovnsbakt laks med lime, sellerirotpuré og hvitløksstekte grønnsaker
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt laks med lime, sellerirotpuré og hvitløksstekte grønnsaker

3.96 (94)
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks, lime, smør og soya passer godt sammen. Dette er en klassisk nordisk rett med en velsmakende asiatisk vri.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Grønnkål
50 g
Erter
125 g
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 539 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 21 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å få en hvitere sellerirotpuré, kan du koke den i melk. Dekk selleriroten med melken, og legg bakepapir over som lokk. La det småkoke til nesten all melken er fordampet. Kjør selleriroten til en jevn puré med en stavmikser.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt selleriroten i store terninger, og ha dem i en kjele. Dekk selleribitene med vann, kok opp, og la det småkoke under lokk i omtrent 20 minutter. Hell av vannet, og kjør selleriroten til en jevn puré med en stavmikser, eller bruk en stapper. Smak til med salt og pepper. 
Legg fisken i en ildfast form. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) på limen, og ha limeskallet, ½ ss smør, ½ ss soyasaus og en skvis saft fra limen over fisken. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skrell hvitløken og sjalottøken. Finhakk hvitløken, og del sjalottløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er blank. Tilsett grønnkålen og ertene og stek videre i 3–4 minutter. Ha i ½ ss smør og hvitløken og skru av varmen. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Server resten av limen til retten. Vel bekomme!
God middag!