Karibisk kylling med kokosris og råmarinert kålsalat
Laktosefri
Glutenfri

Karibisk kylling med kokosris og råmarinert kålsalat

3.98 (180)
Under 30 min
10 Ingredienser
Søt kokosris og sprø, syrlig kålsalat i fin harmoni med saftige barbecuemarinerte kyllinglår gir assosiasjoner til Karibien.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • vann
  • brunt sukker
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Barbecuesaus
½–1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Malt kanel
¼ ts
Jasminris
½ pakke
Kokoskrem
½ pakke
Svarte bønner
⅓ pakke
Vann
1½ dl
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Chiliflak
¼ pakke
Brunt sukker
1 ts
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 834 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brunt sukker kan erstattes med vanlig sukker. Og dersom du ikke har kanel til kyllingen, kan den droppes.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Bland sammen barbecuesausen og ¼ ts kanel i en bolle (se tips). Ha kryddermiksen i en annen bolle. Vend kyllingen først i persilladen, og så i barbecuesausen. Krydre med grovkvernet pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
 Ha kokoskremen og 1½ dl vann med litt salt i en kjele, og gi det et oppkok. Rør inn risen og legg på lokk. La risen dampe på svak varme i 10-12 minutter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Vend bønnene inn med den ferdigkokte risen. Oppbevar resten av bønnene i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Skyll og finhakk korianderen. Ha korianderen og kålsalaten i en bolle. Rør sammen saften fra limen, 1 ts brunt sukker og ½ ss olivenolje i en skål. Vend dressingen inn med kålsalaten, og smak til med ønsket mengde av chiliflakene. 
Ta vare på restene i en matboks i kjøleskapet. Spis det som en rask lunsj dagen etter. Rester av ris kan du ta vare på til senere. 
God middag!