Urtebakt sei med blomkålris og urtedressing
Glutenfri

Urtebakt sei med blomkålris og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Seifilet
165 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
(Sennep)
Hvitløksfedd
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Smør
1 ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 407 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 19 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativt kan du krydre fisken med kryddermiksen og steke den i en middels varm stekepanne med litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll vårløken. Ha gulrotstavene og halvparten av vårløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett (se tips). Legg fisken i formen med gulrotstavene. Drypp over litt olje, og krydre med kryddermiksen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek det hele i 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og gulrøttene er ferdige når de er møre.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett den revne blomkålen, og stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss smør og vårløken. Smak til med salt og pepper. 
Server urtedressingen til retten.
God middag!