Glutenfri
Urtebakt sei
med blomkålris og urtedressingNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med revet blomkål for å gi retten enda mer grønnsaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Seifilet
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
Hvitløksfedd
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Finrevet blomkål
200 g
Smør
1 ss
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 396 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 19 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativt kan du krydre fisken med kryddermiksen og steke den i en middels varm stekepanne med litt smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulroten i staver. Skyll vårløken. Ha gulrotstavene og halvparten av vårløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett (se tips). Legg fisken i formen med gulrotstavene. Drypp over litt olje, og krydre med kryddermiksen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek det hele i 10 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett den revne blomkålen, og stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss smør og vårløken. Smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!