Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
Glutenfri

Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing

4 (206)
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
½ ss
(Melk)
Finsnittet hodekål
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
1 ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønt eple
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 753 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Drypp litt sitron på resten av eplet, så blir det ikke brunt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en vid kjele med ½ liter lettsaltet vann til kålen i punkt 4.
Del poteten i 6 biter. Kok poteten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel ½ ss soyasaus og ½ ss smør over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ha 1 ss smør i det kokende vannet fra punkt 1 og rør godt. Tilsett kålen og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn kryddermiksen. 
Kutt eplet i små terninger, og bland epleterningene sammen med urtedressingen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
Nyt måltidet!
God middag!