Glutenfri
Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
4 (206)
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
Bakepotet
1 stk
Laksefilet
135 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
½ ss
Finsnittet hodekål
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
1 ss
Urtedressing
1 pakke
Grønt eple
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 753 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Drypp litt sitron på resten av eplet, så blir det ikke brunt.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en vid kjele med ½ liter lettsaltet vann til kålen i punkt 4.
Del poteten i 6 biter. Kok poteten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel ½ ss soyasaus og ½ ss smør over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ha 1 ss smør i det kokende vannet fra punkt 1 og rør godt. Tilsett kålen og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn kryddermiksen.
Kutt eplet i små terninger, og bland epleterningene sammen med urtedressingen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!