Glutenfri
Lettsaltet torsk
med gulrotpuré og krydret squashNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Squash
½ stk
Paprikakrydder
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Revet ingefær
2–3 ts
Lettsaltet torskefilet
165 g
Kryddersmør
½–1 pakke
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 892 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne gulrotpuréen til med litt av kryddersmøret.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann til gulrøttene
Skyll potetene. Kutt den halve squashen i staver. Ha potetene og squashen i en ildfast form, og vend inn litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er gjennomvarme. Vend om underveis.
Skrell gulrøttene, og kok dem i omtrent 6–8 minutter, til de er møre. Skrap skallet av ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Hell vannet av gulrøttene, og kjør dem til en puré med en stavmikser. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper.
Kok opp 2 dl vann i en liten kjele. Legg fisken i kjelen, legg på lokk, og skru ned til svak varme. La fisken trekke i 8–10 minutter. Ta fisken ut av kjelen, og ha på en god skje av kryddersmøret.
God middag!