Indisk salat med linser, friske grønnsaker, papadams og mangochutney
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Indisk salat med linser, friske grønnsaker, papadams og mangochutney

3.79 (132)
Under 30 min
12 Ingredienser
Inderne er verdensmestere på vegetarmat. Kos deg med denne friske salaten, med krønsj fra papadams og nydelig sødme fra mangochutney.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
½ stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Papadams
1 pakke
Spinat
50 g
Røde cherrytomater
1 pakke
Reddiker
1 bunt
Gul paprika
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 630 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 96 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en super rett når du vil bruke opp rester av urter som koriander eller persille. Server gjerne med litt yoghurt til.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Hell laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, garam masala-krydderet og cashewnøttene i 1–2 minutter. Ha i linsene og stek videre i 3 minutter, eller til linsene er varme. Krydre med salt og pepper.
 Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt.
Skyll, tørk og finhakk spinaten. Skyll cherrytomatene og reddikene. Kutt cherrytomatene i to, og reddikene i båter. Rens og kutt paprikaen i terninger. Kutt chilien i tynne skiver.
 Vend sammen grønnsakene og de stekte linsene, og fordel det hele utover et stort fat. Klem saft fra limen over, og topp med 1 ss olivenolje. Brekk opp noen av papadamsene og bland dem med salaten rett før servering. 
 Topp salaten med noen skjeer av mangochutneyen, eller server chutneyen til retten.
God middag!