Wraps med refried beans, syltet rødløk, coleslaw og avokado
Vegetar

Wraps med refried beans, syltet rødløk, coleslaw og avokado

3.95 (120)
Under 35 min
17 Ingredienser
Proteinrike bønner og en spenstig coleslaw med lime og koriander i tortilla passer perfekt som hverdagstaco til hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Kanel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kanel
½ ts
Vann
1 dl
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødkål
½ bit
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Avokado
1 stk
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 905 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tortillalefsene kan fint spises kalde, så slipper man sette på ovnen. De kan også varmes i en tørr stekepanne, for så å holdes varme i litt aluminiumsfolie frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell gulrøttene, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av paprikakrydderet, ½ ts kanel og oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene, sjalottløken, gulrotterningene og hvitløken, og stek det hele videre i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll og tørk korianderen og fjern det ytterste laget på kålen. Finhakk korianderen og finsnitt rødkålen. Bland chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og smak til med resten av paprikakrydderet. Bland rødkålen, gulroten og korianderen sammen med dressingen.  
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Del avokadoen i to, fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og rømmen.  
God middag!