Jambalaya med quinoa og fetaost
Glutenfri
Vegetar

Jambalaya

med quinoa og fetaost
3.44 (89)
Under 30 min
14 Ingredienser
Jambalaya kommer opprinnelig fra sørstatene, og kan minne litt om paella. En inspirerende rett med masse smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Quinoamiks
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Svarte bønner
1 pakke
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Fetaost
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
588 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll søtpoteten og selleristangen, og kutt dem i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, sjalottløken, søtpoteten, selleristangen og ønsket mengde av paprikakrydderet og oreganokrydderet i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, og 3 dl vann, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Ha i den ferdigkokte quinoaen og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk vårløken og bladpersillen. Kutt vårløken i skiver og finhakk bladpersillen. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp det hele med bladpersillen og vårløken.
Skyll og tørk spinaten, og topp med litt olivenolje.
God middag!