Portobellosopp-tacos med avokado- og bønnekrem, marinert kålrot og syltet rødløk
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Portobellosopp-tacos med avokado- og bønnekrem, marinert kålrot og syltet rødløk

4.1 (93)
Under 30 min
11 Ingredienser
Portebellosopp stekt i røkt paprikakrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokadohummus med proteinrike bønner i maistoritillaer. Kan det bli bedre?

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • aluminiumsfolie
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Kålrot
1 bit
Lime
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Avokadohummus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Maistortillaer
10 stk
Portobello
2 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 612 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne), og vend det inn med kålroten, eller topp soppen med det. Man kan også lage fries av kålroten hvis dere foretrekker det: Skrell og kutt kålroten i staver, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Vend inn saften fra halve limen, og dryss over litt salt.
 Sil og skyll bønnene. Ha bønnene og avokadohummusen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen i skålen, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper. 
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med ønsket mengde av paprikakrydderet, salt og pepper.
 Fyll tortillaene med avokado- og bønnekremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.
God middag!