Glutenfri
Kylling korma med spinat, blomkål og krydderris
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Mild korma, kylling, friske grønnsaker og deilig krydderris. Autentiske indiske smaker og absolutt en av våre bestselgere.
Mild korma, kylling, friske grønnsaker og deilig krydderris. Autentiske indiske smaker og absolutt en av våre bestselgere.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- smør
- pepper
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Kormapaste
1 glass
Spinat
50 g
Lett crème fraîche
150 g
Blomkålbuketter
150 g
Olje
½ ss
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1375 kcal
- Fett: 68 g
- Karbohydrater: 134 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de stekes og serveres ved siden av.
Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen i en brødpose, og bland inn ½ ss olje og 1 ts av kormapasten. La kyllingen marinere i posen i minimum 5 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skyll og tørk spinaten. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett crème fraîchen, ønsket mengde av kormapasten og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 10 minutter. Smak eventuelt til med mer av kormapasten underveis i kokingen. Ha i blomkålbukettene når det gjenstår 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Ha restene av kylling kormaen i en kjele, og tilsett 3–5 dl hønskraft eller buljong. Kok opp, og server som en deilig indisk kyllingsuppe. Ha gjerne brød ved siden av.
God middag!