Sprø kylling med stekt grønnsaksris, lime og kinesisk dippsaus
Laktosefri

Sprø kylling med stekt grønnsaksris, lime og kinesisk dippsaus

3.89 (346)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Crispy kylling
300 g
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønne erter
125 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Lime
1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 716 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, kan det være lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i små terninger, og grovhakk løken.
 Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, ingefærblandingen og ertene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek den kokte risen risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem med risen. Smak til med salt og pepper.
 Kutt limen i båter, og server limebåtene og den kinesiske dippsausen til retten.
God middag!