Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
6 ss
Laksefilet
325 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fiskekrydder
1 pakke
Sitron
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Gressløk
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt agurken i skiver med en ostehøvel. Bland sammen 0,5 desiliter eddik, 1 desiliter sukker og 1,5 desiliter vann. Hell dette over agurken og rør godt.
Fyr opp grillen. Sett over poteter til koking og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Kutt agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin, og ha den i en bolle. Bland sammen eddik, sukker og vann. Hell laken over agurken. Rør godt og la bollen stå på benken frem til servering.
Del laksen i porsjonsstykker. Pensle stykkene med olje og ha på fiskekrydder. Skjær sitron i tynne skiver.
Legg laksestykkene på grillen med to sitronskiver under hvert stykke. Det gir både god smak og gjør at fisken ikke setter seg fast på grillen. Grill laksen under lokk i 5–6 minutter på den ene siden, snu og grill lett på den andre siden i 2 minutter. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Hakk gressløken og rør den inn i rømmen. Smak til med sitronsaft.
Server grillet laks med agurksalat, poteter og rømmedressing.
Ønsker du ikke å grille? Stek laksen i en stekepanne med olje og smør i 6–8 minutter.
Klem de ferdig kokte potetene litt flate, pensle dem med olje og legg dem på grillen i 5 minutter. De skal bli gylne og litt sprø. Snu på dem en gang underveis. Laksen kan også bakes i folie på grillen om du heller ønsker det.
I varmen er det viktig at vi får i oss nok væske. Bytt ut saft og brus, som inneholder mye sukker, med isvann. Ha frukt og bær i vannet for å gjøre det litt spennende. Bruk for eksempel, appelsin, sitron, vannmelon, agurk, bringebær, jordbær.
God middag!