Stekt lyr med dampet sommerkål og rømmekrem

Stekt lyr med dampet sommerkål og rømmekrem

Retten har ingen vurdering
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Evt. nykvernet sort pepper
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Gressløk
½ pakke
Sitronskall
½ stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Evt. nykvernet sort pepper
Nykål
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha rømmen i en bolle og pisk den til en krem, bruk gjerne en håndmikser om du har det. Bruk en slikkepott og rør forsiktig inn hakket gressløk og finrevet sitronskall. Smak til med litt pepper.

Sett over poteter til koking. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter (se tips). Kok opp en kjele med vann til grønnsakene.
Kutt gressløken fint og riv skallet av en halv sitron på den fine delen av rivjernet. Unngå å få med det hvite skallet, dette er veldig bittert. Pisk rømmen til en tykk krem. Vend inn gressløk og sitronskall og smak til med pepper. Sett kremen kjølig frem til servering.
Kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter på skrå. Ha gulrøttene i kjelen med vann og kok dem i 2–3 minutter. Tilsett kålen, skru ned varmen og la det hele trekke i 5–6 minutter. Hell av vannet og ha på en god klump med smør.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Del den i serveringsstykker, krydre med salt og pepper og vend den deretter i hvetemel.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek torsken i 3–4 minutter på hver side. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
Server stekt lyr med dampende grønnsaker, kokte poteter og rømmekrem.
kok alle potetene samtidig, så går det fortere å lage potetsalat når du skal lage det senere i uken.
Omtal maten som det det er. Omtal fisken med navn som torsk og laks. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk og omvendt. Gjør det samme med kjøtt, ikke si at dere skal spise kjøtt til middag, men si kjøttkaker, pølser, biff, kylling, koteletter.
God middag!