Pastapanne med kremet tomat- og kjøttsaus og ruccolasalat

Pastapanne

med kremet tomat- og kjøttsaus og ruccolasalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Fullkornspasta
200 g
(Hvete)
Gul løk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Urtemiks
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Moste tomater
½ flaske
Lett crème fraîche
75–150 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1½ ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 906 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt olivenolje i ruccolaen ved servering.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–5 minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. 
 Hakk opp kjøttdeigen og tilsett løken, hvitløken og urtemiksen, og stek det hele i 1–2 minutter. Rør inn 1½ ss hvetemel og buljongen. Spe på med 1 dl vann og de moste tomatene, litt etter litt. Kok opp, og la tomat- og kjøttsausen småkoke i 5–6 minutter.
 Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Bland pastaen med tomat- og kjøttsausen og crème fraîchen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Skyll ruccolaen. Fordel ruccolaen og osten over pastapannen før servering (se tips).
God middag!