Hjemmelaget fiskesuppe med sei, purre, gulrøtter og grove bagetter

Hjemmelaget fiskesuppe med sei, purre, gulrøtter og grove bagetter

4.04 (204)
Under 45 min
8 Ingredienser
Hjemmelaget fiskesuppe med fersk sei og grønnsaker er en deilig klassiker. Med grove bagetter, faller denne i smak hos hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
2 stk
Purre
1 stk
Seifilet
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes ut med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la suppen småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
 Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Snitt purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i strimler. Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i terninger.
Varm baguettene i ovnen i 4–5 minutter før servering. 
 Ha gulrøttene, purren og fisken i fiskesuppen, og la det hele trekke på middels varme i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til fiskesuppen med saft fra sitronen, salt og pepper. Ha litt mer vann i suppen hvis den skulle bli for tykk.
God middag!
God middag!