Svinewok med risnudler og chop suey-saus
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Hvete·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Rød paprika
1 stk
Vårløk
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Svinekam i skiver
350 g
Sesamfrø
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Risnudler
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Chop suey-saus
1 pakke
Lime
1/2 stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp med frisk koriander.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Kutt paprika og vårløk i skiver. Del aspargesbønnene i to. Skjær svinekammen i strimler.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist sesamfrøene i 30–60 sekunder, eller til de begynner å få litt farge. Ha dem over på en tallerken. Rist nøttemiksen i 1–2 minutter i samme stekepanne, og ha nøttene over på samme tallerken som sesamfrøene.
Kok nudlene i 5–6 minutter. Skyll dem lett i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne med olje til høy varme. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i de kokte nudlene og chop suey-saus, og stek i 2 minutter til.
Kutt lime i båter.
Server svinewok med risnudler og chop suey-saus. Topp med sesamfrø og nøtter.
God middag!