Lun fullkornspita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing

Lun fullkornspita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing

4.12 (343)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 771 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Har du brødrister, kan pitabrødene også varmes i den. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i omtrent 5 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med persilladen, salt og pepper.  
 Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell rødløken. Skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i tynne skiver. Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Ha grønnsakene over på en tallerken.
 Stek pitabrødene som anvist på pakken. 
 Fyll pitabrødene med grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og hvitløksdressingen.
God middag! 
God middag!