Shakshuka med kikerter, persille, fetaost og varme brød
Vegetar

Shakshuka

med kikerter, persille, fetaost og varme brød
Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser
Egg, kikerter og paprika i tomatsaus. Denne deilige klassikeren fra det nordafrikanske kjøkken er både sunn og rask å lage.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Røkt chilimix
½–1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
½ bunt
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
622 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold igjen ønsket mengde av chilikrydderet, og server det ved siden av, slik at alle selv kan bestemme hvor sterkt man ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og rens paprikaen. Skrell løken og hvitløken. Kutt paprikaen, løken og hvitløken i tynne skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, løken og hvitløken i omtrent 2 minutter.
 Tilsett de hakkede tomatene, kikertene, persilladen og chilikrydderet (se tips). La det småkoke i 5–6 minutter, og smak til med salt og pepper. Lag 2 groper i sausen med baksiden av en skje, og kakk et av eggene i hver grop. Ha på lokk, og la eggene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til eggehviten har satt seg, men eggeplommen er løs.
 Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. 
 Skyll, rist og grovhakk persillen. Smuldre fetaosten og persillen over shakshukaen før servering.
God middag!