25-35
Laktosefri
Soyaglaserte kyllingboller med sesamris og råkostsalat
En enkel hverdagsrett med saftige og glaserte kyllingkjøttboller. Crispy salat med asiatiske smaker er perfekt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- melk
- olje
- salt
Sesamris
Jasminris
135 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Kyllingkjøttboller
Kyllingkjøttdeig
300 g
Panering
½ pakke
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Salat med peanøtter
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 800 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene, da blir det ikke så klissete.
- Sesamris: Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
- Kyllingkjøttboller: Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, persilladen og en klype salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte. Vend inn halve pakken med soya- og ingefærsaus, og stek det hele i 2–3 minutter.
- Salat med peanøtter: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha kålsalaten i salatbolle, og vend inn paprikaen og gulroten. Smak til med litt saft fra limen, og litt salt og pepper. Ha peanøttene og korianderen over salaten ved servering.
- Servering: Del resten av limen i båter, og server limebåtene og resten av soya- og ingefærsausen til retten.