Glutenfri
Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
4.07 (861)
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing til, er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.
Laks og soya er en velkjent kombinasjon med god grunn. Med en syrlig epledressing til, er dette en rask hverdagsrett som smaker fantastisk.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Laksefilet
270 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
1 ss
Hodekål
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
½ ss
Vann
½ l
Grønt eple
½ stk
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 594 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak på kålen, kan du steke den i en stekepanne med smør og kryddermiksen på høy varme i omtrent 2 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp ½ liter lettsaltet vann i en vid kjele til kålen i punkt 4.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel halve posen med soyasaus og 1 ss smør over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kutt kålen i strimler. Ha ½ ss smør i det kokende vannet fra punkt 1, og rør godt. Tilsett kålen, og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet, og vend inn kryddermiksen.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene med urtedressingen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!