Kylling med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk rødkålsalat og lett urtedressing
Roede
Glutenfri

Kylling med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk rødkålsalat og lett urtedressing

4.12 (230)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss
Rødkål
200–300 g
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Rødløk
½–1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Olje
½ ss
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grovriv gjerne rødkålen og eplet på et rivjern eller en mandolin. Lime- eller sitronsaft og soyasaus gjør seg også godt i rødkålsalaten. Rødkålsalaten kan varmes i en kjele hvis det skulle friste mer.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i skiver. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skyll og kutt rødkålen og eplet i tynne strimler (se tips). Kutt skallet av appelsinen, og del den og tomaten i båter. Bland alt sammen med balsamicovinagretten i en salatbolle. Klem over saften fra appelsinskallet. Smak til med salt og pepper. Rør om et par ganger før servering.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og rødløken i 4–6 minutter, til kyllingen har fått stekeskorpe og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
 Server urtedressingen til retten.
130 g Salat: 170 g Kylling: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!