Roede
Glutenfri
Kylling med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk rødkålsalat og lett urtedressing
4.12 (230)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss
Rødkål
200–300 g
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Rødløk
½–1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Olje
½ ss
Lett urtedressing
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 545 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grovriv gjerne rødkålen og eplet på et rivjern eller en mandolin. Lime- eller sitronsaft og soyasaus gjør seg også godt i rødkålsalaten. Rødkålsalaten kan varmes i en kjele hvis det skulle friste mer.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i skiver. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll og kutt rødkålen og eplet i tynne strimler (se tips). Kutt skallet av appelsinen, og del den og tomaten i båter. Bland alt sammen med balsamicovinagretten i en salatbolle. Klem over saften fra appelsinskallet. Smak til med salt og pepper. Rør om et par ganger før servering.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og rødløken i 4–6 minutter, til kyllingen har fått stekeskorpe og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
130 g Salat: 170 g Kylling: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!