Svinefilet med pannestekt squash, fullkornsbulgur og tomat- og balsamicovinaigrette
Roede
Laktosefri

Svinefilet med pannestekt squash, fullkornsbulgur og tomat- og balsamicovinaigrette

3.81 (223)
Under 30 min
8 Ingredienser
Pannestekt squash og rødløk er søtt og smakfullt. Med saftig svin og en frisk vinaigrette, er dette en velsmakende hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Rødløk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 44 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det når 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Bland tomaten, persillen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. La tomat- og balsamicovinaigretten stå frem til servering.  
 Skrell rødløken. Kutt løken og eplet i båter. Skyll og kutt squashen i terninger. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, eplet og squashen i 4–5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
God middag! 
125 g Bulgur: 100 g Grønnsaker: 150 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!