Laktosefri
Glutenfri
Utbenet kyllinglår med estragon og hvitløk, stekt hjertesalat, søtpotetpuré og soyasmør
3.94 (148)
Under 35 min
6 Ingredienser
Marinert kyllinglår passer perfekt med en luftig søtpotetpuré. Med stekt hjertesalat og soyasmør som tilbehør, er dette en innertier.
Marinert kyllinglår passer perfekt med en luftig søtpotetpuré. Med stekt hjertesalat og soyasmør som tilbehør, er dette en innertier.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
Squash
½ stk
Rødløk
1 stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Hjertesalat
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
3–4 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 701 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Ha søtpotetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la det småkoke i 15–20 minutter, til søtpotetene er gjennomkokte.
Skyll og kutt squashen i terninger. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel squashen og løken på et stekebrett med bakepapir, og tilsett litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skyll og kutt hjertesalaten i fire på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalaten i omtrent 2 minutter på hver snittflate. Krydre med salt og pepper.
Smelt 3–4 ss smør i en liten kjele, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og tilsett soyasausen.
Sil vannet av søtpotetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Mos søtpotetene og 1 ss smør til en puré med en stapper eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!