Utbenet kyllinglår med estragon og hvitløk, stekt hjertesalat, søtpotetpuré og soyasmør
Laktosefri
Glutenfri

Utbenet kyllinglår med estragon og hvitløk, stekt hjertesalat, søtpotetpuré og soyasmør

3.94 (148)
Under 35 min
6 Ingredienser
Marinert kyllinglår passer perfekt med en luftig søtpotetpuré. Med stekt hjertesalat og soyasmør som tilbehør, er dette en innertier.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpoteter
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Squash
½ stk
Rødløk
1 stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Hjertesalat
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
3–4 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 701 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt søtpotetene i grove biter. Ha søtpotetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la det småkoke i 15–20 minutter, til søtpotetene er gjennomkokte.
 Skyll og kutt squashen i terninger. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel squashen og løken på et stekebrett med bakepapir, og tilsett litt olje, salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og stek grønnsakene og kyllingen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.  
Skyll og kutt hjertesalaten i fire på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalaten i omtrent 2 minutter på hver snittflate. Krydre med salt og pepper. 
 Smelt 3–4 ss smør i en liten kjele, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Ta kjelen av platen, og tilsett soyasausen. 
 Sil vannet av søtpotetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Mos søtpotetene og 1 ss smør til en puré med en stapper eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!