Roede
Laktosefri
Chili con carne
med sprøstekte fullkornstortillaer4.05 (108)
Under 35 min
11 Ingredienser
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornstortillaer blir dette en både sunt og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Karbonadedeig
250 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Moste tomater
½ flaske
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Fullkornstortillaer
2–4 stk
Olje
1 ts
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll og kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med paprikakrydderet. Tilsett løken, hvitløken, chilien og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, de moste tomatene, 1 dl vann og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av paprikakrydderet.
Kutt tortillalefsene i trekanter, og vend dem i litt olje. Spre tortillaene utover to stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 5 minutter. Vend på dem underveis i steketiden. La de sprø tortillaene kjøle seg ned, og ha dem over i en skål.
Del limen i båter, og server båtene til retten.
350 g Tortilla: ½ stk Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!