Svin vindaloo med løkchutney og hvitløksnan
Laktosefri

Svin vindaloo med løkchutney og hvitløksnan

4.09 (214)
Under 45 min
13 Ingredienser
Noen kaller dette verdens sterkeste curry, men det er det ikke. Dette er utrolig smakfull og aromatisk rett full av indiske krydder.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • smør
  • balsamicoeddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Urtemarinert svinekjøtt
200 g
Hvitløksfedd
½ stk
Bakepotet
1 stk
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
3–5 dl
Sukker
1 ts
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Sukker
1 ts
Balsamicoeddik
1 ss
Nanbrød
½ pakke
(Hvete, Rug)
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1173 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 169 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne en liten klype kardemomme i vindalooen for et kraftfullt aromatisk krydderpreg.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. 
Ha svinekjøttet, 2 ss eplesidereddik og litt salt i en bolle, og vend det godt sammen. La det stå til du skal steke kjøttet. Skrell og finhakk hele hvitløken. Kutt bakepoteten i 8–10 biter, og tomaten i terninger. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. 
 Skrell og kutt løken i to, og deretter i tynne skiver. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett 1 ss smør, 1 ts sukker og 1 ss balsamicoeddik, sett ned varmen til lav varme og ha på lokk. La løken surre i omtrent 10 minutter. Rør litt underveis. Tilsett litt mer olje eller smør om nødvendig, og smak til med salt og pepper. Trekk kjelen til side, og la den stå med lokk frem til servering. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett ingefærblandingen, ¼–½ av hvitløken, ½–1 pakke av garam masala-krydderet og kryddermiksen. Stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett kjøttet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett bakepoteten, gulroten, tomaten, grønnsaksbuljongen og 3 dl vann. Kok opp, sett ned varmen til middels lav, og la vindalooen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ss av tomatpuréen, salt, pepper og 1 ts sukker. 
Smør omtrent ½ ss smør på nanbrødene, og dryss over resten av hvitløken. Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. 
Denne er like god dagen etter, eventuelt kan du fryse den ned til en dag du har dårlig tid. 
God middag!