Krydderstekte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker og peppersaus
Roede
Glutenfri

Krydderstekte kyllinglår

med ovnsbakte grønnsaker og peppersaus
4.16 (240)
Under 45 min
7 Ingredienser
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en klassisk familiefavoritt. Med en smakfull og ferdiglaget peppersaus, er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Kyllinglår
520 g
Paprikakrydder
1 pakke
Poteter
350 g
Knutekål
1 stk
Sjampinjong
200 g
Olje
1 ss
Brokkoli
1 stk
Peppersaus
½ pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 714 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kyllinglåret der det er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 70 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og gni den inn med paprikakrydderet og litt salt. Stek kyllingen i ovnen i 30–35 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
 Skyll potetene, skrell knutekålen, og rens soppen fri for jord. Kutt potetene og knutekålen i båter, og soppen i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i stekeovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
 Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av vannet. 
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
1 stk Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!