Kyllingbryst med ovnsbakte poteter, sellerirot og peppersaus
Roede
Glutenfri

Kyllingbryst med ovnsbakte poteter, sellerirot og peppersaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser
Saftig kyllingbryst med sesongens ovnsbakte rotgrønnsaker og peppersaus. Sunn hverdagskos for hele familien!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødløk
1 stk
Oregano
1 pakke
Olje
1 ts
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts
Peppersaus
½–1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 508 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell gulrøttene, selleriroten og rødløken. Kutt potetene i fire, rotgrønnsakene i jevnstore staver og rødløken i grove båter. Fordel potetene og grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gjennomstekte. Bland oreganokrydderet inn når det gjenstår omtrent 5 minutter av grønnsakene steketid. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hell stekesjyen fra de ovnsbakte grønnsakene over i sausen.
Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den over retten ved servering. 
125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!