Ovnsbakt laks med hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt laks med hodekål, gulrøtter og grovknuste poteter

4.06 (741)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Margarin
½ ss
(Melk)
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Røkt chilimix
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 525 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll potetene, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin, og smak til med salt og ønsket mengde av sitruskrydderet. 
 Ta av det ytterste bladet på kålen, og skrell gulrøttene. Kutt kålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. 
 Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3, og krydre med den røkte chilimixen. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt sitronen i båter, og server dem til retten. 
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 180 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!