Glutenfri
Kremet kyllinggryte med sjampinjong, syltet rødløk og potetmos
4.18 (262)
Under 30 min
8 Ingredienser
Stroganoff går aldri av moten. Her har vi byttet ut det klassiske storfekjøttet med kylling, for å gi retten en sunn og moderne vri.
Stroganoff går aldri av moten. Her har vi byttet ut det klassiske storfekjøttet med kylling, for å gi retten en sunn og moderne vri.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- vann
- olje
- salt
- pepper
- eddik 7 %
- sukker
Bakepotet
1 stk
Smør
1 ts
Melk
½–1 dl
Sjampinjong
100 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Rødløk
½ stk
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 948 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gryten med litt sukker, det gjør at den får en rundere smak. Du kan også servere rødbeter til retten.
Skrell poteten om ønskelig, og kutt den i grove biter. Kok poteten i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Skrell og kutt hele rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn halvparten av løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, til den får en stekeskorpe. Tilsett resten av rødløken og soppen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, oksebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av poteten når den er gjennomkokt, og la den dampe seg tørr i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos poteten med 1 ts smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Har du mat til overs, kan gryten fint fryses i en tett boks, og spises ved en senere anledning.
God middag!