Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Kokevann
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Gulrot i skiver
1 pakke
Salt
Grønne erter
250 g
Smør
1–2 ss
Salt
Kokevann
0,3 dl
Baconterninger
150 g
Torskefilet
375 g
Salt
Smør
3 ss
Sitron i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gjør det som tar lengst tid først, det står alltid først i oppskriften. Du trenger ikke å vente på at potetene skal koke før du går videre til neste steg. Tilsett gjerne litt sitronsaft i smøret. Har du ikke stavmikser moser du ertene med visp, sleiv eller gaffel.
Kok opp potetene i en kjele lettsaltet vann- legg på lokk da koker det raskere. Kok også opp en kjele med vann til erter. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene.
Kok potetene møre, i omtrent 15 minutter. Kok gulrotskivene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet og dekk med lokk.
Stek baconet gyllent i en stekepanne med olje, og legg det til side på en tallerken. Ha litt mer olje i den samme stekepannen og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha på smør og baconet tilbake i pannen, og øs dette over fisken. Bacon og smør, fungerer som saus til denne retten.
Kok ertene i omtrent 2 minutter. Hell av vannet, men spar på litt av det i en liten kopp slik at du etterpå kan justere konsistensen. Kjør sammen ertene med en stavmikser. Ha i smør, juster med kokevann og smak til med salt og pepper. Du kan også servere ertene hele i stedet for å lage en puré.
Server stekt torsk med baconsmør, kokte gulrøtter, grønn ertepuré, poteter og sitronbåter.
God middag!