Urtemarinerte svinestrimler i pitabrød
med friske grønnsaker og yoghurtdressingNy oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Krydret kjøtt, sprø grønnsaker og nydelig dressing i varme pitabrød. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Krydret kjøtt, sprø grønnsaker og nydelig dressing i varme pitabrød. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Rød paprika
1 stk
Agurk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Sukker
½ ts
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½–1 pakke
Urtemarinerte svinestrimler
300 g
Fullkornspita
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 799 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 95 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet. Det gir et ekstra saftig resultat.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i en skål, og vend inn ½ ts sukker og saft fra sitronen. Rens paprikaen, og kutt den og agurken i terninger. Sil vannet av maiskornene. Skyll og tørk salaten. Ha alle grønnsakene og salaten i hver sin serveringsskål.
Bland sammen yoghurten og persilladen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Snu på kjøttet underveis, og smak eventuelt til med salt.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
God middag!