Tempurasei med stekt ris, appelsinsalat og chilimajones

Tempurasei med stekt ris, appelsinsalat og chilimajones

3.94 (80)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Tempurasei
165 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Appelsin
1 stk
Rødløk
½ stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 889 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne hele rispakken, men bruk kun halve i denne retten. Resten kan du spise i en annen middag med stekt ris, eller bruke som metning i en gryte eller suppe.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og finhakk den halve rødløken. Skrell og kutt gulroten i små terninger.    
 Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den er gjennomvarm og sprø på utsiden. 
 Kutt skallet av appelsinen, del den i to, og kutt appelsinen i halvmåner. Skrell og kutt resten av rødløken i strimler. Bland appelsinen og den strimlede løken i en bolle.    
Skyll den ferdigkokte risen raskt i kaldt vann, og ha den over i en sikt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek den finhakkede løken og gulroten i omtrent 2 minutter. Vend inn risen, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper.  
Topp retten med chilimajonesen.
Frys fisken, så har du middag til en annen dag. 
God middag!