Tempurasei med stekt ris, appelsinsalat og chilimajones
3.94 (80)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Tempurasei
165 g
Appelsin
1 stk
Rødløk
½ stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 889 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 106 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne hele rispakken, men bruk kun halve i denne retten. Resten kan du spise i en annen middag med stekt ris, eller bruke som metning i en gryte eller suppe.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og finhakk den halve rødløken. Skrell og kutt gulroten i små terninger.
Fordel fisken utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den er gjennomvarm og sprø på utsiden.
Kutt skallet av appelsinen, del den i to, og kutt appelsinen i halvmåner. Skrell og kutt resten av rødløken i strimler. Bland appelsinen og den strimlede løken i en bolle.
Skyll den ferdigkokte risen raskt i kaldt vann, og ha den over i en sikt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek den finhakkede løken og gulroten i omtrent 2 minutter. Vend inn risen, og stek videre i 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper.
Topp retten med chilimajonesen.
Frys fisken, så har du middag til en annen dag.
God middag!