Ovnsbakt kylling og pasta i kremet fløtesaus med fennikel og spinat

Ovnsbakt kylling og pasta i kremet fløtesaus med fennikel og spinat

3.9 (96)
Under 30 min
9 Ingredienser
En enkel og god familiefavoritt på travle hverdager. Saftig kylling i en kremet saus med fennikel er en perfekt kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Pasta
200 g
(Hvete)
Smør
½ ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Fennikel
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Matfløte
200–300 g
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1022 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 91 g
  • Protein: 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken.   
Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Skyll spinaten og fennikelen. Kutt av den nederste delen på fennikelen, og kutt fennikelen i tynne strimler på tvers. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.  
 Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn ½ ss smør.   
 Ha pastaen over i en smurt ildfast form. Vend inn fennikelen, spinaten, fløtesausen og den ferdigstekte kyllingen. Krydre med litt salt og pepper og riv osten over. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, til osten er gyllen.      
God middag! 
God middag!