Torsk med jordskokkpuré, grønne erter, vårløk og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- vann
Poteter
400 g
Jordskokker
250 g
Smør
1-2 ss
Vann
4 dl
Melk
½ dl
Torskefilet
375 g
Salt
Grønne erter
125 g
Vårløk
1 stk
Sitron
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke skrelle jordskokkene om de har et lyst tynt skall.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Vask og skrell jordskokkene, og kutt dem i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i 1 ss smør og stek jordskokkene i 3–4 minutter. Hell på vann og kok i 12–14 minutter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og bak den i ovnen i 10–12 minutter.
Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek ertene i 1 ss smør i 2 minutter. Ha i vårløk og stek videre i 2 minutter til. Krydre med salt og pepper, og klem over sitronsaft.
Sil vannet av jordskokkene. Ha på melk, 1 ts smør og litt salt, og kjør det glatt med en stavmikser eller blender.
Server torsk med jordskokkpuré, grønne erter, vårløk og poteter.
God middag!