Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus med linguini

Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus med linguini

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Kjøttboller
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Salt
Sukker
1 ts
Linguine
250 g
(Gluten)
Extra virgin olivenolje
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du noe fersk basilikum, finhakk den og ha den over retten ved servering.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje i 3–4 minutter på hver side.
Finhakk hvitløk, chili og løk. Varm opp en kjele med olje til middels høy varme. Stek løk, hvitløk og chili i 1–2 minutter. Ha på moste tomater, salt, pepper og sukker, og la sausen småkoke i 5 minutter. Ha kjøttbollene i sausen og kok videre i 5 minutter.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Del cherrytomater i to. Vask og tørk spinat. Varm opp en stekepanne med olje til middels varme. Stek cherrytomatene og spinaten i 3–4 minutter. Krydre med litt salt.
Server spanske kjøttboller i tomatsaus med linguini og Gran Biraghi.
God middag!