Sitronbakt laks med asparges, rød spisskål, potet og rømme
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- salt
- smør
Poteter
400 g
Rød spisskål
1 stk
Laksefilet
325 g
Bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Asparges
1 bunt
Lettrømme
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Smør
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med finhakket gressløk.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt den røde spisskålen i to på langs og kutt halvpartene i to, slik at du får 4 like store stykker. Knekk av de nederste 2–3 cm på aspargesen (dette skal ikke brukes). Del deretter aspargesen i to slik at den blir halvparten så lang og legg bitene til side. Finhakk bladpersillen og ha i en liten skål til senere i oppskriften.
Ha laksen i en smurt, ildfast form. Krydre med salt, pepper og saften fra sitronen. Stek laksen i ovnen i ca 10–12 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett 2 ss smør. Stek spisskålen i ca 2–3 minutter på hver flate side. Krydre med salt. Kok aspargesen sammen med potetene de siste 1–2 minuttene.
Vend den finhakkede bladpersillen inn i potet- og aspargesblandingen sammen med litt olivenolje.
Server sitronbakt laks med asparges, rød spisskål og kokt potet med rømme.
God middag!