Laktosefri
Glutenfri
Kyllingsalat med bakt søtpotet, bacon, egg og avokado
4.36 (61)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Søtpotet
1 stk
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Baconterninger
150 g
Egg
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 29 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server hver av ingrediensene i salaten hver for seg, i hver sine skåler, og la hver enkel sette sammen sin egen salat.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. La det være litt plass til overs på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Kok eggene i vannet fra steg 1 i 7–9 minutter.
Ta stekebrettet ut av ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av søtpotetens steketid, og legg kyllingen på stekebrettet. Stek kyllingen i ovnen med søtpoteten i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og rut forsiktig avokadokjøttet i terninger. Løft avokadoterningene ut av skallet med en spiseskje. Kutt limen i to.
Skyll eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i båter. Skjær kyllingen i skiver. Bland kyllingen, grønnsakene, baconet og eggene i en salatbolle (se tips). Drypp litt olivenolje og saften fra limen over det hele.
God middag!