Kyllinggyros i tortillalefse med tomat, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing

Kyllinggyros i tortillalefse

med tomat, rødløksrelish og agurk- og hvitløksdressing
4.04 (175)
Under 30 min
9 Ingredienser
Gyros er grillet svinenakke med masse smak som ofte serveres i et pitabrød i Hellas. Her får du vår variant med saftig kylling i tortillalefse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Agurk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Kyllinggyros
300 g
Tortillalefser
4 stk
(Hvete, Gluten)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
819 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å ha chilien i rødløksrelishen hvis du ikke liker det sterkt. Oppbevar relishen i et rent kjøkkenglass i kjøleskapet. Du kan også servere rødløken rå, eller steke den med kjøttet, om du heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og grovriv halvparten av agurken på et rivjern. Press ut overflødig vann med hendene, og ha agurken i en skål. Strø litt salt over, og la den stå i omtrent 5 minutter, før du presser ut mer vann. Bland hvitløksdressingen sammen med agurken, og smak til med pepper. 
 Skrell og kutt rødløken og chilien i tynne skiver. Kok opp 1 ts sukker, 2 ss valgfri eddik, ½ dl vann, rødløken og chilien i en kjele. La kjelen stå på lav varme i 10 minutter. Vend om på relishen underveis i koketiden. Smak til med sukker og salt. 
 Skyll og kutt tomaten og resten av agurken i skiver. Skyll, tørk og riv salaten i mindre biter. Fordel alle grønnsakene utover et stort fat, og vend inn litt olivenolje og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 5–6 minutter, til det får en jevn stekeskorpe og kyllingen er gjennomstekt. Skru ned til lav varme, og hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering. 
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Fyll lefsene med kyllingen, salaten og rødløksrelishen, og topp med agurk- og hvitløksdressingen.
God middag!