Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter
Laktosefri

Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter

4 (440)
Under 30 min
10 Ingredienser
Kung pao er også kjent som gong bao, og det er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Skivet kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 760 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
 Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
God middag!
God middag!