Lasagne med fersk pasta, salat og rømmedressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Karbonadedeig
300 g
Ferske pastaplater
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Revet mozzarella
1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Gulrot
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Oregano
1 pakke
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp lasagna med fersk basilikum og gjerne litt salat om du har det. Ha gjerne en olje/eddikdressing til, thousand island også nydelig!
Sett ovnen på 220 grader.
Finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på rivjern.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek kjøttdeigen i ca 2–3 minutter, ha i løk, hvitløk og gulrot og stek videre i ca 2–3 minutter. Ha i moste tomater, basilikum og oregano og kok i ca 5 minutter. Smak til med litt salt.
Finn frem en stor ildfast form. Ha olje i formen og pass på at kantene også er smurt. Begynn med å legge et lag av kjøttsausen i formen, så et lag med lasagneplater. Gjenta prosessen 3–4 ganger. Topp lasagnen med revet mozzarella og stek i ovnen i ca 15–20 minutter.
Bland sammen rømmen og tzatzikikrydderet. Smak til med litt salt.
Kutt tomaten i terninger og bland sammen med tobladsalaten i en salatskål. Vend inn litt olivenolje.
Server lasagne med fersk pasta, salat og rømmedressing
God middag!