Kung pao med tofu - marinert tofu med vårløk og peanøtter
Laktosefri
Vegetar

Kung pao med tofu - marinert tofu med vårløk og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Kung Pao er en klassisk kinesisk rett, vanligvis servert med kylling. Her får du den med tofu marinert i frisk ingefær, chili og søt honning.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Stekt norsk tofu
1 pakke
(Soya)
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 802 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær tofuen i mindre biter. Ha tofuen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
 Skrell gulroten og rens paprikaen. Kutt gulroten og paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte tofuen i 3–4 minutter. Ha i gulroten og paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
God middag!
God middag!